Bataattiranskalaiset uunissa

(4 annosta)

3-4 keskikokoista bataattia
4 rkl viinirypäleöljyä (tai rypsiöljyä)
Suolaa, mustapippuria, kurkumajauhetta, kuivattua timjamia, paprikajauhetta ja kuivattua chiliä maun mukaan.

1. Laita uuni lämpiämään n. 200 asteeseen.

2. Pese ja kuori bataatit huolellisesti. Jos sinulla on kasvisten pesuun tarkoitettu pesuaine voit jättää jopa kuoret.

Huom! Bataatinkuori voi vaikeuttaa joidenkin ruoansulatusta.

3. Leikkaa bataatit pituussuunnassa kolmeen osaan ja jokainen pala sen jälkeen pituussuunnassa 4-5 palaan. Näin niistä tulee ranskanperunoiden muotoisia.

4. Aseta pilkotut bataatit kulhoon ja kaada öljy niiden päälle. Sekoita huolellisesti, jotta öljy menisi kaikkien palojen päälle. Näin takaat mausteiden hyvän tarttumisen. Voit myös laittaa öljyn ja bataatit pakastepussiin ja ravistelemalla pussia kunnes kaikki bataatit on öljytty.

5. Sekoita mausteet keskenään, esimerkiksi morttelia käyttäen. Kaada sitten mausteet öljyttyjen bataattien joukkoon ja sekoita kunnes kaikki bataatinpalat ovat maustuneet.

6. Asettele bataatinpalat leivinpaperilla vuoratulle pellille niin, että ne eivät kosketa toisiaan. Tämä sen vuoksi, että bataatit eivät kypsyessä muutu pehmeiksi.

7. Laita pelti uuniin ja paista 15 minuuttia, jonka jälkeen käännä ranskalaiset varovasti ympäri. Anna kypsyä vielä n. 10-15 minuuttia.

Bataatista tehdyt ranskalaiset sopivat mitä mainioimmin vaikkapa japanilaisten kanapalojen ja salaatin kanssa tai dipattavaksi guacamolen ja hummuksen kanssa.