Tiimin suosikki comfort food – japanilainen kana

(4 annosta) 

n 500 g kananrintaa
1/2 dl tamarindi- tai soijakastiketta
1/2 dl sakea (vaihtoehtoisesti sherryä tai riisiviinietikkaa)
2 tl seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä
2 cm pala inkivääriä
n 1 dl perunajauhoja
n 2 dl kookosöljyä

1. Pilko kanafileet pieniksi noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi

2. Ota kulho, johon mitataan tamarindikastike, sake ja seesamiöljy. Purista valkosipulin kynnet veitsen leveällä puolella painaen, sekä sekoita joukkoon raastettu inkivääri. Marinoi kanapaloja kastikkeessa ainakin 20 minuuttia (voit valmistaa kanan myös etukäteen ja jättää sen jääkaappiin marinoitumaan)

3. Käytä keskikokoista pannua ja kuumenna kookosöljy niin, että pohjalle jää noin 2 cm öljyä

4. Öljyn kuumetessa kaada suurin osa kanan marinadista pois. Ota seuraavaksi joko laakea kulho, tai käytä samaa astiaa ja lisää joukkoon perunajauhot 1 ruokalusikallinen kerralla. Lisää tarpeeksi perunajauhoja, jotta saat kanapalat päällystettyä perunajauhoilla. Lisää perunajauhot varovasti sekaan välttääksesi taikinamaisen koostumuksen.

5. Kanapalojen paistuessa laita niille valmiiksi talouspaperia, johon voit laskea ne kuivumaan paistamisen jälkeen. 500 grammaa kanaa vaatii noin 7-8 paistoerää. Paista kanapaloja noin 2 minuutin ajan hieman niitä käännellen. Käytä ritiläkauhaa kanojen siirtämiseen pois öljystä. Paista kaikki kanapalat kahteen kertaan, näin saat ihanan rapean ja kauniin pinnan. Toinen paistokerta on lyhyempi, koska kanapalat ovat kertaalleen esipaisetut. Muista kuivata kanapalat toisen paistokerran jälkeen myös talouspaperilla.

Tässä nopea ja maukas lämmin ruoka, joka menee erinomaisesti tuoreen salaatin ja bataattiranskalaisten kanssa!